TexelEnergie zet zich in voor verschillende initiatieven. Met als doel hoofddoel Texel te voorzien van lokale en groene stroom. Want waarom kiezen voor grijze energie uit het buitenland die slecht is voor het milieu? Met de verschillende initiatieven proberen wij dit te bewerkstelligen. Denk hierbij aan een zonneweide, PostcodeRoos, grote PV-installaties, en
nog veel meer.

  • De FIXbrigade
    Lopend

    De FIXbrigade

    Maak kennis met ons initiatief: de FIXbrigrade!  Door het installeren van kleine bespaarmaatregelen kan er tot wel honderden…

    Lees meer
  • Zonneweide in aanbouw
    Lopend
    Zonne-energie

    Zonneweide in aanbouw

    TexelEnergie | om creëert op dit moment in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Gemeente Texel en Stichting Urgenda een zonneweide bij de rioolwaterzuivering Everstekoog. De zonneweide bij Everstekoog aan de Pontweg zal bestaan uit 3000 zonnepanelen.

    Lees meer
    Pontweg 150, 1791 LA Den Burg, Nederland
  • PostcodeRoos project in ontwikkeling
    Lopend
    Zonne-energie

    PostcodeRoos project in ontwikkeling

    Zet de zon aan het werk op Texel! Met de Postcoderoos kunnen we samen lokaal energie opwekken. Wil jij je eigen duurzame energie opwekken, maar heb je daar op je eigen dak de mogelijkheid niet voor?

    Lees meer
    Bernhardlaan 206, Den Burg, Nederland
  • Grote PV-installaties
    Lopend
    Zonne-energie

    Grote PV-installaties

    TexelEnergie | om produceert sinds 2010 eigen duurzame zonne-energie, opgewekt door middel van zonnepanelen. Inmiddels hebben we al diverse grote zonnepaneleninstallaties geplaatst op daken van diverse Texelse bedrijven.

    Lees meer