Texel Energie, samen de allergroenste.

Texel Energie, samen de allergroenste.

Waarom zouden we kiezen voor grijze energie die slecht voor het milieu en klimaat is? En waarom zouden we deze slechte energie uit het buitenland halen, als we zelf lokaal groene energie kunnen opwekken? Dat moet en kan anders, besloot TexelEnergie | om ruim 10 jaar geleden. Bij TexelEnergie | om krijg je daarom energie van Texelse zon en wind. 100% groen en 100% lokaal opgewekt dankzij diverse duurzame projecten en initiatieven bij jou in de buurt.

Samen zijn we om
Sinds een aantal jaar is TexelEnergie | om onderdeel van om | nieuwe energie, het groenste energiecollectief van Nederland. Samen met tientallen zustercoöperaties hebben wij hetzelfde doel voor ogen: heel Nederland, inclusief Texel, zo snel mogelijk verduurzamen op het gebied van energievoorziening.

Investeren in nieuwe duurzame projecten
Als coöperatie hebben wij geen winstoogmerk. Een groot voordeel hiervan is dat eventuele winst direct wordt geïnvesteerd in nieuwe duurzame projecten. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Want hoe meer klanten we hebben, hoe meer duurzame projecten we kunnen ontwikkelen op Texel. En omdat onze energieprijzen door groei steeds lager worden en zijn geworden, zijn we nu al één van de meest concurrerende leveranciers van duurzame energie.

Maak kennis met ons team

Samen voor duurzame energie

 • Leo Timmers

  Leo Timmers

  Voorzitter van het bestuur

  Ons eiland staat voor een gigantische uitdaging om zelfstandig duurzame energie op te gaan wekken. Een lokale energiecoöperatie is bij uitstek geschikt hier mede invulling aan te geven. Mijn uitdaging is om in deze coöperatie aan de energietransitie een bijdrage te leveren.

 • Marian Merkelbach

  Marian Merkelbach

  Bestuurslid

  Vanaf 2002 ben ik steeds actiever betrokken bij de verduurzaming van Texel. Mijn motto: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Ik woon energieneutraal en rijd elektrisch op zelfgeproduceerde stroom.

 • Henk Snijders

  Henk Snijders

  Bestuurslid

  Ik ben geboren in Leerdam maar woon inmiddels al vele jaren op Texel. Aan de sociale academie in Den Bosch heb ik een studie Theologie gevolgd en ik heb onder andere gewerkt als projectleider bij de Stichting Welzijn Ouderen Texel en in diverse andere bestuursfuncties. Sinds 2017 zet ik mijn bestuurlijke ervaring met veel plezier in voor TexelEnergie.

 • Arjen van Diepen

  Arjen van Diepen

  Bestuurslid

  Al sinds de oprichting van TexelEnergie ben ik lid en aandeelhouder. Ik vind dat je als lid van een coöperatie een bijdrage kunt leveren aan het succes. Toen de gelegenheid zich voordeed heb ik de kans aangegrepen om vanuit deze functie een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan TexelEnergie. Inmiddels doe ik dat al sinds 2015 met veel plezier.

 • Gemma Bolken

  Gemma Bolken

  Administratie en klantenservice

  Ik werk sinds 1 juli 2021 bij TexelEnergie.  Stuur je een email of bel je naar TexelEnergie, dan ben ik je eerste aanspreekpunt. Je kunt bij me terecht met vragen over verhuizingen, jaarafrekeningen, tarieven en zonnepanelen. Kortom eigenlijk alles wat met energie te maken heeft. Elke werkdag zit ik tussen 9:00 en 12:00 uur voor je klaar met koffie/thee. Dus loop gerust eens binnen op ons kantoor aan de Heemskerckstraat.

 • Jord Kuiken

  Jord Kuiken

  Adviseur duurzaamheid

  Ik ben al lange tijd betrokken bij TexelEnergie, op dit moment als zelfstandig adviseur. Het sleutelwoord voor ondernemen op Texel is ‘het eigen’. Eigen ondernemers, eigenaar, eigenwijs en eigen energie. In lokale energieproductie is nog een markt te winnen, maar zo heel gemakkelijk is dat ook weer niet. Belangrijke randvoorwaarden zijn een handelsgeest en kennis van de energiemarkt. Dit is precies de inbreng die ik lever bij TexelEnergie.

 • Irisabella Bakker

  Irisabella Bakker

  Administratie & financiën

  Vanuit mijn bedrijf Iris Business Support bied ik administratieve en financiële ondersteuning aan TexelEnergie. De slogan van mijn bedrijf luidt als volgt: “Brengt de zaak op orde”. Dit is gebeurd de afgelopen jaren en alles loopt nu als een zonnetje bij TexelEnergie