PostcodeRoos project in ontwikkeling

2m

Zet de zon aan het werk op Texel! Met de PostcodeRoos kunnen we samen lokaal energie opwekken. Wil jij je eigen duurzame energie opwekken, maar heb je daar op je eigen dak de mogelijkheid niet voor? Op diverse zonnedaken kunnen inwoners van Texel met hun eigen zonnepanelen stroom opwekken voor eigen gebruik en profiteren van teruggave van energiebelasting.

Dit zogeheten PostcodeRoos project op Texel is een initiatief van Esther Krijnen van InnoFundNL en Gemeente Texel. Wij als TexelEnergie | om stimuleren en omarmen dit initiatief natuurlijk van harte en zijn daarom de samenwerking met InnoFundNL aangegaan.

Wat is Postcoderoos en hoe werkt het?

Het initiatief is begonnen op het dak van Boerderijcamping De Hal van de fam. Keijser in Den Burg en kort daarna werd ook het dak van Tuincentrum van der Werve beschikbaar gesteld. In de nabije toekomst zal het initiatief zich ook uitbreiden naar meer bedrijven en boerderijen. Op dit moment is InnoFundNL druk bezig om in ieder dorp op Texel daken beschikbaar te krijgen voor de PostcodeRoos.

Eind vorig jaar organiseerde InnoFundNL in samenwerking met TexelEnergie | om een informatieavond en inschrijfbijeenkomst over Zonnedaken en het PostcodeRoos-systeem. Een nuttige, informatieve avond, met een mooie opkomst van ruim 50 aanwezigen. De belangstelling voor de verschillende daken (waaronder die bij Tuincentrum van der Werve) was veelbelovend. Maar ook in Den Hoorn, De Waal, Oudeschild en De Cocksdorp is er veel animo.

Meer informatie op de website van Postcoderoos Texel

Wil jij meer informatie over het PostcodeRoos project op Texel? InnoFundNL heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd, waar je meer informatie over het project vindt en je je als geïnteresseerde kunt aanmelden.