Groene Energie

Vereniging Elektrische Rijders staat achter duurzaam energiecollectief

2m

Energieleverancier om | nieuwe energie en VER (Vereniging Elektrische Rijders) slaan de handen ineen om elektrisch rijden nu nog duurzamer te maken. De voordelen van een elektrische auto zijn bekend, zoals goedkoper rijden en winst voor het milieu. Maar wat veel elektrische rijders zich nog niet realiseren, is dat de stroom waar zij hun auto mee opladen, vaak niet duurzaam is. 

Het aantal elektrische rijders is sinds een aantal jaren enorm toegenomen. Naar verwachting rijden er in 2025 meer dan 10 miljoen elektrische auto’s in heel Europa. Met elektrisch rijden als toekomstige norm, moet er kritisch worden gekeken naar de energie die wordt gebruikt om mee op te laden. VER en om | nieuwe energie laten burgers op een eenvoudige manier bijdragen aan een groenere toekomst. Door lokaal opgewekte duurzame elektriciteit te gebruiken voor het opladen van je elektrische auto is de eerste stap gezet. André Dippell, directeur om | nieuwe energie: “Wij worden al sinds 2015 jaarlijks uitgeroepen tot de groenste leverancier van Nederland, omdat wij uitsluitend 100% duurzame en lokale energie opwekken en leveren aan onze klanten. We doen dit via tientallen lokale burgerinitiatieven bij coöperaties. Zij investeren in zonne- en windenergie in hun eigen buurt. Duurzamer opladen kan niet!”

Veel stroom niet duurzaam

Uit recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de vergroening van stroom in Nederland uiterst traag gaat. Slechts een klein gedeelte van de energieleveranciers draagt actief bij aan de verduurzaming van Nederland, ondanks ‘groene’ termen die door bijna iedere leverancier worden gehanteerd. De VER wil haar leden daarom aansporen om bewust na te denken over hun energiekeuze. Een van haar uitgangspunten is om de energie voor elektrische voertuigen te winnen door zonne- windenergie of andere hernieuwbare bronnen. Door energie af te nemen via het om | nieuwe energie collectief kunnen elektrische rijders hun auto opladen op 100% duurzame energie die ook nog eens in hun eigen buurt wordt opgewekt.

Rijd duurzamer én voordeliger

om | nieuwe energie heeft als doelstelling om de verduurzaming van Nederland te versnellen door duurzame energie betaalbaar te maken voor iedereen. Dat kan zij doen, doordat zij geen winstoogmerk heeft. De winst wordt teruggegeven aan de lokale coöperaties om nieuwe projecten op te starten én aan de klanten. Dat doet om | nieuwe energie door de tarieven te verlagen. Hoe meer mensen meedoen, hoe lager de prijs. Inmiddels bestaat het collectief uit meer dan 40 lokale energiecoöperaties, waaronder TexelEnergie. De betrokken burgers binnen deze coöperaties wekken in de regio 100% duurzame zonne- en windstroom op voor de klanten. Door als elektrische rijder over te stappen op energie van het om | nieuwe energie collectief weet je zeker dat je écht duurzaam rijdt.