TexelEnergie

Maak kennis met ons initiatief: de FIXbrigrade! 

2m

Ons team van mensen die anderen helpen bij het uitvoeren van kleine bespaarmogelijkheden, zoals het plaatsen bijvoorbeeld van tochtstrips, brievenbusborstels, vervangen van lampen voor LED-lampen.

Door het installeren van kleine bespaarmaatregelen kan er tot wel honderden euro’s per jaar bespaard worden op energiekosten. De FIXbrigrade is er voor de mensen die dit het best kunnen gebruiken. Deze warme actie is geïnitieerd door de voorzitter van TexelEnergie Leo Timmers. 

‘’Het idee van mensen helpen, met kleine klussen in huis, bestaat al even. Ik las over een initiatief in Zaandam en Amsterdam. Toen de energieprijzen stegen werd er een team opgericht voor mensen die zelf niet de mogelijkheden hadden om kleine energiebesparende klussen door te voeren in huis. Zo hielp het team de stadsbewoners met dichtkitten van kieren, het plaatsen van radiatorfolie en meer.’’ aldus Leo.

Elkaar een handje helpen

Als mensen elkaar in de stad op deze mooie manier willen helpen, dan is de kans groot dat dit op Texel, in zo’n hechte gemeenschap, ook een groot succes kan worden. Daarvoor is Leo in gesprek gegaan met een stuurgroep om te kijken hoe deze aanpak op Texel kan worden doorgevoerd. 

‘’ We zijn naar de gemeente gestapt voor een financiële bijdrage. Dat werd goed opgepakt! We kunnen van start. Mede dankzij de extra hulp van FIXbrigade Nederland, RAB die korting geeft op benodigdheden én de Rabobank die de publiciteitscampagne financiert.’’ 

Over een warme hechte gemeenschap gesproken! 

Hoe werkt ‘t in de praktijk? 

Texelaars die de hulp goed kunnen gebruiken, kunnen een beroep doen op de FIXbrigade. Een reden kan zijn: energiearmoede of zelf lichamelijk en/of financieel niet in staat zijn om de klussen uit te voeren,.

Stuur een mail naar info@fixbrigadetexel.nl of neem telefonisch contact op. 

Na de aanmelding zal een coördinator langskomen voor een huisbezoek. Alle benodigde (kleine) maatregelen worden in kaart genomen. Vervolgens komt er een team of individu van de FIXbrigade langs om de werkzaamheden kosteloos uit te voeren. 

Aanmelden als vrijwilliger 

Wij zijn nog op zoek naar extra handen die één of meerdere dagdelen willen helpen. Ben jij een beetje handig? En wil jij vrijwillig bijdragen aan dit initiatief? Meld je aan voor de FIXbrigade via info@fixbrigadetexel.nl en wie weet kun jij straks wel het verschil maken in de energierekening van anderen.