Windenergie

In Nederland, en zeker op Texel, waait het altijd. Daarom is wind een onuitputtelijke energiebron. Samen met waterkracht en zonne-energie behoort windenergie tot de schoonste natuurlijke energiebronnen. Met behulp van windmolens wordt energie opgewekt die vervolgens aan het energienet wordt toegevoegd en veel huishoudens van schone stroom voorziet.

Hoewel je dit misschien niet zou verwachten, staat er op Texel slechts één windmolen; die van de familie Schagen uit Oudeschild. De levering van stroom van deze molen wordt binnenkort via TexelEnergie verzorgd aan haar klanten.
Politieke weerstand verhindert momenteel het plaatsen van meer windmolens. Toch is hier het laatste woord nog niet over gezegd. Een meerderheid van de leden van de cooperatie heeft zich tijdens de jaarvergadering positief uitgesproken over de plaatsing van windmolens op het eiland. Er ligt dus een opdracht voor TexelEnergie om  zich sterk te maken voor windenergie.
Foto: Mieke de Vries

Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.