Warmtescan

Veel huizen en gebouwen lekken warmte. Via daken, ramen en muren verlaat warmte het pand, waardoor veel energie verloren gaat. Een goede manier om warmtelekken en isolatiegebreken in beeld te brengen, is door de inzet van een thermische camera.
Warmtescan TexelEnergie
Vanuit de lucht of vanaf de grond worden met deze camera infraroodfoto's gemaakt die het verschil tussen warm en koud in beeld brengen. Daardoor worden eventuele lekkages goed zichtbaar.

Aan de hand van de kleuren kan exact worden bepaald waar de lekken zich bevinden en op welke manier de woning het best geïsoleerd kan worden. De warmtebeelcamera kan alleen goede scans maken als het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur minimaal 15 graden bedraagt.

In de winter 2013-2014 liet TexelEnergie diverse warmtescans maken van gebouwen. Leden konden zich hiervoor opgeven in november 2013. De belangstelling was dermate groot, dat het niet mogelijk was om aan alle verzoeken te voldoen.

Leest u hier een kort verslag over het maken van de scans


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.