Texel slim zelfvoorzienend


Dit project is in december 2014 afgerond.

Texel,  slim zelfvoorzienend met KIEK!
Binnenkort gaan 300 Texelse huishoudens die zich hebben aangemeld voor een pilot, op slimmere wijze energie gebruiken door deel te nemen aan een proef met het slimme metersysteem KIEK! Dit levert hen een forse besparing op; zowel in energieverbruik als energiekosten. Het innovatieve energieproject, met de naam 'Texel, slim zelfvoorzienend', is een samenwerkingsverband van Capgemini, Liander en TexelEnergie.

Wat KIEK! is
Voor TexelEnergie wordt een slim energiesysteem ontwikkeld. Het streven is om zoveel mogelijk duurzame energie te produceren, en deze energie zo efficiënt mogelijk weer te gebruiken. Een van de onderdelen van dit slimme energiesysteem is een display voor in huis; de KIEK! Hiermee krijgt u, op een leuke manier, inzicht in uw energieverbruik (en opwek, als u die heeft). U kunt direct energie besparen met dit slimme systeem.
Daarnaast biedt het systeem op termijn inzicht in de momenten waarop op Texel veel duurzame energie geproduceerd wordt. Met dit inzicht heeft u de mogelijkheid om uw energiegebruik te verschuiven naar momenten dat veel energie beschikbaar en dus goedkoper is. Hiermee wordt extra gestimuleerd dat Texel zichzelf op den duur volledig van duurzame energie gaat voorzien. De financiële voordelen zijn mooi meegenomen voor de consument.
Meer informatie over de KIEK!-display kunt u hier lezen.
[Animatie met like-button]


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.