Tarieven en contracten

Welke contracten biedt TexelEnergie aan?
TexelEnergie werkt hoofdzakelijk met variabele overeenkomsten. Het tarief wordt vastgesteld op 1 januari en 1 juli. Voor zakelijke klanten heeft TexelEnergie een één of driejarig, vast contract.
 

Wordt mijn vaste contract stilzwijgend verlengd na afloop van de looptijd?
Nee. TexelEnergie zet uw contract na de overeengekomen einddatum om in een variabele overeenkomst. Daarna kunt u zelf beslissen of u weer een vast contract afsluit of het variabele contract laat doorlopen. Overigens is het ook wettelijk niet toegestaan om contracten stilzwijgend te verlengen.
 

Kan ik tussentijds mijn contract omzetten?
Een vast contract kan niet tussentijds worden omgezet. Wij hebben vooraf al de energie voor u ingekocht, zodat het contract moet worden uitgediend. Nieuwe aanbiedingen gaan pas in als uw huidige contract is afgelopen.
 

Hoe wordt het tarief opgebouwd?
Het tarief wordt uitgebouwd uit een aantal vaste onderdelen: levering van energie (gas/stroom), energiebelasting, BTW en netwerkkosten. Wettelijk is het leveranciers toegestaan om een opzegvergoeding in rekening te brengen als u voortijdig een contract verbreekt. Dan pleegt u immers contractbreuk en kan dat financiële schade berokkenen aan de leverancier. De bedragen die hiervoor gerekend mogen worden, zijn wettelijk vastgesteld. Wij houden de maximale vergoedingen aan die door de ACM zijn vastgesteld

Resterende looptijd van het contract Maximaal boetebedrag per product
   
< 1,5 jaar €50
1,5 – 2 jaar €75
2 – 2,5 jaar €100
> 2,5 jaar €125


Wat is energiebelasting?
Over uw energieverbruik heft de Nederlandse overheid energiebelasting. Deze inkomsten worden gebruikt voor investeringen in de Nederlandse energiehuishouding en in projecten die duurzaam energiegebruik stimuleren. Ieder jaar wordt de hoogte van de energiebelasting opnieuw vastgesteld. De heffing geldt zowel voor vaste als variabele contracten.

Wat is heffingskorting?
Dat is de teruggave energiebelasting. Als gebruiker ontvangt u jaarlijks een vast bedrag terug, ongeacht uw verbruik, contracttype of leverancier. De heffingskorting wordt via de nota’s van uw energieleverancier verrekend.
 
 


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.