Participeren in zonneweide

Vanuit de leden van TexelEnergie is de vraag gesteld  of er ook geparticipeerd kan worden in de zonneweide die TexelEnergie gaat realiseren. Uiteraard geven we hier graag gehoor aan. Momenteel onderzoeken we hoe participatie er uit gaat zien. We zijn erg benieuwd hoeveel belangstelling er is. Wilt u participeren? Laat het ons dan weten!
 
Hoe werkt het?
U verwerft een aantal panelen in de zonneweide. De opbrengst van deze panelen wordt in mindering gebracht op het verbruik bij u thuis. De administratie hiervan verzorgt TexelEnergie voor u.
Om een idee te krijgen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, kunt u met de volgende richtlijn rekening houden. Eén zonnepaneel brengt circa 250 kWh per jaar op, en een gemiddeld huishouden gebruikt ongeveer 3500 kWh per jaar. 
 
Wat kost het?
U betaalt een eenmalig bedrag voor het verwerven van de panelen.  Daarnaast betaalt u een jaarlijkse bijdrage voor onderhoud en administratie.
Er komt binnenkort een regeling waardoor u minder energiebelasting hoeft te betalen dan tot voor kort verplicht was. Hierdoor wordt participeren in productie op afstand een stuk aantrekkelijker. Hoe deze regeling er exact gaat uitzien is nog niet bekend. We houden u op de hoogte.
 
Wanneer gaat het van start?
De mogelijkheden voor participatie worden momenteel uitgewerkt. Het is nog niet met zekerheid te zeggen hoe het participatiemodel eruit komt te zien. Het kan nog enige tijd duren voordat de participatieregeling bekend is. Dit is afhankelijk van de exacte regeling  ‘energiebelasting en productie op afstand’. 
 
Heeft u belangstelling voor participatie?
U kunt zich nu u al aanmelden via onderstand formulier. U bent dan nog niet verplicht om deel te nemen. Voordat u daadwerkelijk deelneemt ontvangt u van ons een overeenkomst, na ondertekening is de participatie dan formeel rond. 
 

Naam *
Adres *
Postcode *
Telefoon
E-mailadres *
  
Bent u lid van TexelEnergie? *

  
Hoeveel stroom zou u willen betrekken?
Hoeveel panelen zou u willen betrekken?

Deel dit op: