Waddenfonds ondersteunt zonneweide TexelEnergieGeplaatst op: 3 juli 2013

Het Waddenfonds heeft aan de directie van TexelEnergie telefonisch toegezegd € 460.000 subsidie te verlenen ten behoeve van een zonnepanelenweide op Texel. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Urgenda en ASN Bank.

TexelEnergie wil ca 3200 panelen plaatsen op een locatie nabij het Vliegveld aan de Postweg. Volgens TexelEnergie directeur Brendan de Graaf levert een dergelijk veld voldoende elektriciteit op om een dorp ter grootte van De Waal van duurzame stroom te voorzien. Ook is het een goede stap in de richting van de Texelse ambitie om rond 2020 energieneutraal te worden en zelf alle benodigde energie op en rond het eiland duurzaam op te wekken.

Het zonneweideproject is al enige tijd geleden onderwerp geweest van een afstudeerproject van een student van de Universiteit Utrecht. Op basis van dit werk hebben TexelEnergie en Urgenda een subsidieaanvraag gedaan bij het Waddenfonds om het project mogelijk te maken.

Het Waddenfonds is een Gemeenschappelijke Regeling van de provincies Friesland, Groningen en Noord-Holland en wil duurzaamheid bevorderen in de Waddenzee en het waddengebied.

Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.