TexelEnergie winnaar Koning Willem I Plaquette 2014Geplaatst op: 14 mei 2014

Den Burg – Directeur Brendan de Graaf van TexelEnergie heeft  op dinsdagavond 13 mei 2014 uit handen van Hare Koninklijke Hoogheid  Koningin Máxima de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2014 ontvangen. Dit gebeurde tijdens de feestelijke uitreikingsavond bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam. 

De avond werd gepresenteerd door  Ivo Niehe. Onder de ruim 300 aanwezigen waren tal van hoogwaardigheidsbekleders waaronder dhr. Prof. dr. K.H.W. Knot (als President van de Nederlandsche Bank en Voorzitter van de Koning Willem I Stichting gastheer van de avond), Commissaris van de Koning, Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, loco burgemeester van Amsterdam en de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
 
Brendan de Graaf: ,,We zijn erg vereerd met deze prijs, dit is ook een opsteker voor alle leden van de coöperatie. We doen eigenlijk gewoon ons werk, en proberen dat zo goed mogelijk te doen. Dat dit  op deze manier wordt gewaardeerd, is heel mooi.''
 
Uit het rapport van de vakjury van de Koning Willem I Stichting: “TexelEnergie is een inspirerend voorbeeld van de participatiesamenleving waarin burgers meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en de omgeving. TexelEnergie onderscheidt zich als koploper van andere lokale energiecoo?peraties in omvang, groei, winstgevendheid en continui?teit.”
 
Overige prijswinnaars waren zuivelbedrijf Koninklijke FrieslandCampina en sleepbedrijf KOTUG,  zij ontvingen  de Koning Willem I Prijs in respectievelijk de categorieën Groot Bedrijf en MKB.
 
(Foto v.l.n.r.¨Brendan de Graaf, Hare Koninklijke Hoogheid  Koningin Máxima  en  Klaas Knot. foto: Maarten Huisman Fotografie)

Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.