TexelEnergie bij VPRO TegenlichtGeplaatst op: 8 oktober 2012

Vanavond is TexelEnergie te zien bij VPRO Tegenlicht. VPRO Tegenlicht heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een reportage over burgerinitiatieven, die (energie) zaken zelf oppakken.

Power to the people
In de aflevering Power to the People wordt er een bezoek gebracht aan het energiepositieve Samsø in Denemarken. Daarnaast gaan ze langs bij TexelEnergie, Grunneger Power en bij de bedenkers van het ‘broodfonds’, een nieuwe collectieve kijk op arbeidsongeschiktheid. Verder komen er een aantal experts aan het woord. Marjan Minnesma van de stichting Urgenda vertelt waarom dit soort initiatieven steeds vaker opduiken en de Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin geeft zijn visie en voorspelling op het burgerkapitalisme.
 
In de uitzending is er veel aandacht voor lokale energiecoöperaties, maar ook voor een nieuwe manier om het arbeidsongeschiktheidrisico voor ondernemers te regelen. Groepen burgers kunnen soms zo krachtig zijn dat ze veel zaken prima zelf kunnen regelen, zonder tussenkomst van de overheid of grote bedrijven. Ze kunnen veel zaken in hun omgeving vaak prima regelen, terwijl de overheid er vooral op gericht is om de dingen centraal te regelen.
 
Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u TexelEnergie bij Tegenlicht zien? De uitzending wordt maandag 8 oktober om 21.00 uur uitgezonden op Nederland 2.


 

Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.