Texel, eiland in de zon!Geplaatst op: 12 juni 2012

Campagne ter promotie van het gebruik van zonne-energie op Texel. TexelEnergie komt naar u toe, bezoek de informatiebijeenkomsten in uw woonplaats!

De komende weken wordt op Texel de zonne-energie campagne TEXEL, EILAND IN DE ZON! gehouden. De campagne heeft als doel in korte tijd zoveel mogelijk Texelaars te motiveren om zonnestroom op te wekken met behulp van zonnepanelen.

De breed opgezette campagne wordt georganiseerd door TexelEnergie en Urgenda in samenwerking met tal van organisaties:  Gemeente Texel, Wij willen zon Texel, Stichting Duurzaam Texel, Rabobank Noord-Holland Noord, VEM Electrotechniek, Installatieburo IBS-Oele-Schoo, De Wit Installatietechniek, Duinker Installatietechniek, Texel4Trading, Solar Living en 53 Graden Noord.  Ook andere organisaties kunnen aanhaken. Samen worden de schouders gezet onder het flink vergroten van het aantal  zonnepanelen op de Texelse daken. Texel heeft als doelstelling om in 2020 een energie neutraal eiland te zijn. Om deze doelstelling te realiseren moet  nog heel veel gebeuren.  Met zonnepanelen dragen Texelaars zelf bij aan de productie van duurzame energie!

Het plaatsen van zonnepanelen op daken van woningen, schuren en bedrijfspanden is momenteel erg aantrekkelijk . Investeren in zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu, ook voor de portemonnee en de waarde van je huis is het gunstig! Als je zonnestroom opwekt met zonnepanelen heb je geen last van stijgende energieprijzen. Daarnaast levert het investeren in zonnepanelen meer rendement op dan het laten staan van geld op de bank!

De campagne brengt op diverse manieren de mogelijkheden voor zonnepanelen onder de aandacht. Zo vindt in ieder dorp een informatiebijeenkomst plaats. Daarbij krijgen bezitters van woningen en vakantiewoningen, huurders en ondernemers informatie over de werking en voordelen van zonnepanelen, subsidie- en fiscale mogelijkheden en inzicht in diverse mogelijkheden voor aanschaf van zonnepanelen en koop op afbetaling via de energienota. Er staat een team van experts klaar om alle mogelijke vragen te beantwoorden. De informatiebijeenkomsten starten om 19.30 uur en staan gepland op: 19 juni Den Burg (Hotel de Lindeboom), 25 juni Oosterend (Dorpshuis), 3 juli De Koog (Dorpshuis), 4 juli Den Hoorn (Dorpshuis), 5 juli Oudeschild (Dorpshuis) en 11 juli De Cocksdorp (Dorpshuis). 

Tijdens de informatiebijeenkomsten kunnen aanwezigen meedoen met een prijsvraag waarbij men kans  maakt op een gratis set zonnepanelen ter waarde van € 2.000,=! Deze prijs is beschikbaar gesteld door Rabobank Noord-Holland Noord.

19 juni, 19.30 uur Bijeenkomst Hotel de Lindeboom, Den Burg
25 juni, 19.30 uur Bijeenkomst Dorpshuis Oosterend
3 juli, 19.30 uur Bijeenkomst Dorpshuis De Koog
4 juli, 19.30 uur Bijeenkomst Dorpshuis Den Hoorn
5 juli, 19.30 uur Bijeenkomst Dorpshuis Oudeschild
11 juli, 19.30 uur Bijeenkomst Dorpshuis De Cocksdorp

Voor meer informatie, zie Texel, eiland in de zon

Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.