Terugblik op de winddiscussie: 'een gemiste kans'Geplaatst op: 24 augustus 2016

De winddiscussie heeft vlak voor de zomer een hoop commotie veroorzaakt op het eiland.  Aan onze oproep (begin juni) om u uit te spreken over het draagvlakonderzoek naar windenergie op Texel werd in brede kring gehoor gegeven. Wij willen u daar nogmaals hartelijk voor bedanken! 

Helaas heeft de gemeenteraad op 15 juni alsnog besloten dat er geen onderzoek komt. Erg jammer en een gemiste kans volgens ons. Inmiddels zijn de drukke zomermaanden weer bijna achter de rug. Daarom leek het ons goed om terug te blikken op de winddiscussie en de huidige stand van zaken te bespreken. 
 

Terugblik

Marian Merkelbach, secretaris van de Raad van Commissarissen is vanaf het begin betrokken geweest bij de discussie rondom windenergie op het eiland. In december vorig jaar werd er een burgerinitiatief gestart voor een draagvlakonderzoek naar windmolens op Texel. Een groep Texelaars heeft zich hier hard voor ingezet.  Marian: “Deze initiatiefgroep heeft veel handtekeningen verzameld. Vanuit TexelEnergie hebben wij vervolgens ook onze leden opgeroepen om zich uit te spreken over dit onderwerp. Hier is massaal gehoor aan gegeven, waar wij natuurlijk erg blij mee zijn.” 
 

Gemiste kans

Natuurlijk vindt TexelEnergie het erg jammer dat er geen draagvlakonderzoek komt. “Wij kunnen ons nog steeds niet voorstellen dat de gemeenteraad niet geïnteresseerd is in de mening van haar kiezers, het is een gemiste kans. Wel zijn we blij dat het onderwerp van windenergie blijkbaar erg leeft op Texel. Het is een onderwerp dat we niet kunnen negeren met betrekking tot het doel om over een aantal jaar energieneutraal te zijn.” 
 

Toekomstplannen

De zomer zit er inmiddels bijna op en veel mensen zijn weer terug van vakantie. “Het is de bedoeling dat de initiatiefgroep binnenkort weer om tafel gaat om de verdere gang van zaken te bespreken”, aldus Marian. 
 
Uiteraard zullen we jullie op de hoogte houden wanneer er verdere ontwikkelingen zijn. 
 

Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.