Nominatie E-AwardGeplaatst op: 28 maart 2013

Texel is genomineerd voor de E-Award om elektrisch rijden in Nederland te stimuleren. TexelEnergie draagt daaraan bij door actief voorlichting te geven over het elektrisch rijden op groene stroom. Daarbij kunnen zowel leden als niet-leden van TexelEnergie momenteel zelfs een dag gratis kennismaken met het gebruik van een elektrische auto, de Nissan Leaf om precies te zijn.

De E-Award is een initiatief van Natuur en Milieu, om het elektrisch autorijden in Nederland te promoten. Deze week heeft de jury de 9 genomineerde gemeenten bekendgemaakt. Naast Texel zijn dit Amsterdam,  Enschede, 's Hertogenbosch, Hoorn, Rotterdam,  Tytsjerksteradiel, Utrecht en Zaanstad.
 
Op 28 maart  mogen deze gemeenten hun inzending presenteren aan de jury. Uitgangspunt zijn de maatregelen die de gemeenten in 2012 hebben genomen om het elektrisch rijden versneld in te voeren. Er wordt speciaal gekeken naar creatieve en inspirerende initiatieven binnen de gemeente en de manier waarop de communicatie over het elektrisch rijden plaatsvindt.  De winnaar wordt bekend gemaakt op het congres van het Formule-E team op 30 mei 2013. We houden u op de hoogte!
 
Ook voor vakantiegasten op Texel een gratis dagje elektrisch rijden
TexelEnergie leent een van de drie elektrische auto’s die zij van Nissan in bruikleen heeft, weer uit aan derden. Zo werd op 1 maart jl. de sleutel van de 'gratis' elektrische Nissan Leaf door Bert Calatz van TexelEnergie overhandigd aan Marco Schipper van Hotel De Lindeboom. De gehele maand maart kunnen de hotelgasten gratis gebruikmaken van de auto. De enige voorwaarde is dat er een donatie aan het Texelhuus wordt gedaan.

De gasten die tot nu toe gebruik hebben gemaakt van de auto vonden het een leuke kennismaking met het elektrisch rijden en waren positief over het gebruiksgemak.
In april staat de auto bij Hotel Greenside in De Koog.
U heeft nog een paar maanden de mogelijkheid om via TexelEnergie gratis een Nissan Leaf te proberen. De actie loopt tot en met mei 2013.  Meer informatie en reserveren

Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.