Geslaagde Duurzame Energie en BespaarbeursGeplaatst op: 3 mei 2012

Vrijdag en zaterdag organiseerde TexelEnergie de Duurzame Energie- en Bespaarbeurs in hostel StayOkay in Den Burg.
Brendan de Graaf, directeur van TexelEnergie, spreekt van een succesvolle editie.

“Ons doel om de consumenten zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden op bespaargebied, is behaald.”
“De bedrijven die een stand hadden op de beurs, vonden het opvallend hoe serieus en positief de bezoekers waren.”

“Het was duidelijk dat zij al informatie hadden ingewonnen en gericht op de beurs afkwamen”, aldus De Graaf. Vrijdag is de beurs, mogelijk door de extra activiteiten, drukker bezocht dan zaterdag. “Vrijdag was het ‘loperig’ en aardig druk. Zaterdag eindigde de beurs om 14.00 uur en waren er minder belangstellenden.”

Vrijdag was er de mogelijkheid om een proefrit te maken in een elektrische auto. Deze activiteit werd georganiseerd door het landelijke Urgenda, een organisatie die Nederland snel duurzaam wil maken. Zes auto’s waren beschikbaar, waaronder een sportwagen (type Tesla). Er werden zo’n dertig proefritten gemaakt.

Urgenda bracht het FIETS-theater, waarin het ‘gevoel’ van de fiets centraal stond. Fietsen en hun bestuurders werden ‘uitgenodigd’ om plaats te nemen in een fietsenrek, te trappen en zo energie op te wekken. De eerste twee van de drie interactieve voorstellingen trokken veel bekijks. Het doel van de beurs was om particulieren en bedrijven te informeren over duurzaam gebruik van energie in en rond de woning. TexelEnergie spreekt van een geslaagd evenement en laat weten zeker een derde Energie- en Bespaarbeurs te zullen organiseren.

Bron: www.texel-plaza.nl
Door Eva Groot - Gepubliceerd: Dinsdag 01 mei 2012


Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.