Extra subsidie voor aanschaf zonnepanelenGeplaatst op: 3 oktober 2016

Gemeente Texel heeft een nieuwe subsidieregeling voor zonnepanelen geopend. Huiseigenaren op Texel kunnen 15% korting krijgen op de aanschaf van zonnepanelen. Omdat de subsidie slechts kort beschikbaar is en het budget beperkt is, zijn een snelle aanvraag en afhandeling noodzakelijk. 

De subsidie geldt alleen wanneer zowel de aanvraag, installatie en administratieve afhandeling plaatsvindt tussen 22 september en 1 december 2016. Zonnepanelen die eerder zijn aangeschaft, komen niet voor subsidie in aanmerking. 


Waarom subsidie voor zonnepanelen? 

Provincie Noord-Holland heeft € 28.243 voor subsidie op zonnepanelen ter beschikking gesteld aan Gemeente Texel. Dit om inwoners van Texel met een eigen woning te stimuleren duurzame energie op te wekken bij hun eigen woning. Deze subsidie wordt gegeven op de aanschaf en installatie (dit dient te gebeuren door een professioneel bedrijf) van zonnepanelen op of bij bestaande woningen. De subsidie bedraagt 15% van de kosten van de zonnepanelen en de installatie daarvan, tot een maximum van €1000,- per huis. 

Omdat er slechts een beperkt budget is, wordt de subsidie vergeven op volgorde van binnenkomst, waarbij geldt: op=op. Meer informatie over de subsidie leest u op de website van Gemeente Texel.  

TexelEnergie kan helpen bij de subsidieaanvraag

Heeft u hulp of ondersteuning nodig op het gebied van aanmelding, monitoring, verzekeringen en andere zaken? TexelEnergie helpt graag. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.