Even voorstellen: Marian MerkelbachGeplaatst op: 28 januari 2016

Marian Merkelbach heeft veel ervaring in bestuursfuncties. Op dit moment is ze lid van de Raad van Toezicht van Kopwerk, lid van de Raad van Toezicht van Young4Ever en Artex en lid in Stichting Samenwerkingsscholen. Voorheen deed ze bestuurlijke ervaring op als wethouder bij Gemeente Texel, fractievoorzitter van CDA en de Texelse Gemeenteraad en was ze voorzitter van de Ronde om Texel. Daarnaast zat ze in het dagelijks bestuur van GGD Hollands Noorden.

Marian Merkelbach wordt bij TexelEnergie secretaris van de Raad van Commissarissen. Wat gaat ze precies doen en waarom heeft Marian gekozen voor deze functie? Een korte introductie.
 

Samenwerking met TexelEnergie 

“Mijn geschiedenis met TexelEnergie gaat al lang terug. Onder meer omdat mijn echtgenoot veel heeft samengewerkt met TexelEnergie, maar ook omdat ik als wethouder en vervanger van wethouder Peter Bakker in het verleden veel heb samengewerkt met TexelEnergie. 
 
Daarnaast is Brendan de Graaf een goede vriend, waardoor ik op diverse momenten hand- en spandiensten heb verricht voor de coöperatie. Kortom: TexelEnergie hoort al een tijdje bij mijn leven. “
 

TexelEnergie is van de Texelaars

"TexelEnergie is een lokaal project, het is echt van de Texelaars. Dat is een belangrijk goed en daar moeten we veel waarde aan hechten. Ik hoop dat TexelEnergie weer een sterke organisatie wordt die niet weg te denken is als partner op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking. Dat laatste ongeacht de producent (als het maar lokaal is), zodat we de revenuen ook daadwerkelijk op het eiland kunnen houden. 
 
Tijdens mijn tijd in deze functie hoop ik energie, kritisch vermogen en realiteitszin bij te kunnen dragen. Gezien de ambitie van Gemeente Texel om het eiland zelfvoorzienend  te maken en de klimaatafspraken die wereldwijd zijn gemaakt, denk ik dat het moment is gekomen om weer stappen voorwaarts te maken."  

Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.