Draagvlakonderzoek WindmolensGeplaatst op: 14 juni 2016

Aan onze oproep van woensdag 8 juni om u uit te spreken over het draagvlakonderzoek naar windenergie op Texel is in brede kring gehoor gegeven. Voor- en tegenstanders hebben gereageerd naar de gemeente, Texelse Courant en naar TexelEnergie.  De poll op de website van de Texelse Courant laat zien dat het onderwerp leeft op het eiland.  Daarvoor willen we u hartelijk danken!

TexelEnergie ondersteunt het burgerinitiatief. Wij beschouwen windenergie als een grote kans voor Texel. Willen we serieus streven naar een zelfvoorzienend, schoon en duurzaam Texel? Dan kunnen we met molens een grote stap maken. De molens moeten geplaatst worden waar zij zo min mogelijk overlast voor mens en dier veroorzaken. Daarnaast moeten ze eigendom worden van Texelaars en de opbrengsten komen ten goede aan het eiland.

Op woensdag 15 juni zal de gemeenteraad een besluit nemen om het draagvlakonderzoek al dan niet te honoreren. Samen met u hebben we de afgelopen dagen laten zien dat het onderwerp windenergie op Texel leeft. We kijken dan ook met veel belangstelling uit naar het besluit van de gemeenteraad en zullen u hierover ook informeren.

Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.