Draagvlakonderzoek Windmolens op TexelGeplaatst op: 8 juni 2016

Is er op Texel plaats voor een aantal (3 tot 6) grote windmolens om in de eigen energiebehoefte van het eiland te voorzien? Een initiatiefgroep heeft de gemeenteraad, met de steun van 165 sympathisanten, gevraagd een draagvlakonderzoek onder de Texelse bevolking te doen. 
 

Volgens de initiatiefgroep moeten Texelaars zich kunnen uitspreken of er volgens hen plaats is voor een aantal windmolens op Texel. De molens moeten geplaatst worden waar zij zo min mogelijk overlast voor mens en dier veroorzaken. Daarnaast moeten ze eigendom worden van Texelaars en de revenuen moeten ten goede komen aan het eiland. 

Belang van windenergie

TexelEnergie ondersteunt dit initiatief van harte. Wij beschouwen windenergie als een grote kans voor Texel. Willen we serieus streven naar een zelfvoorzienend, schoon, duurzaam Texel? Dan kunnen we met molens een grote stap maken.
 
De leden die bij de laatste twee ledenvergaderingen zijn geweest, herinneren zich vast dat daar over windenergie is gesproken. De leden die aanwezig waren, ondersteunden het idee van 3 tot 6 windmolens op het eiland die van de Texelse bevolking moeten zijn.
 

Gemeenteraad zegt waarschijnlijk nee tegen het onderzoek

Na behandeling in de commissievergadering van 1 juni jongstleden lijkt het er op dat de gemeenteraad op 15 juni nee gaat zeggen tegen het onderzoek. TexelEnergie beschouwt dit als een gemist kans. Wij kunnen ons niet voorstellen dat de gemeenteraad niet geïnteresseerd is in de mening van haar kiezers. Wij zullen dit ook laten weten via een ingezonden brief in de Texelse Courant. 
 

Help ook mee!

Wilt u ook dat er een draagvlakonderzoek onder de Texelaars komt? Laat horen hoe u hierover denkt! Stuur een reactie naar redactie@texelsecourant.nl, redactie@texelditweekend.nl en/of redactie@texelsemedia.nl.

Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.