Binnenkort uw eigen digitale energiedossierGeplaatst op: 27 augustus 2013

Beste leden en klanten van TexelEnergie,
 
Er gaat iets veranderen!
TexelEnergie gaat de energieadministratie op Texel in eigen beheer uitvoeren.
Tot nu toe maakten wij  gebruik van de systemen van andere leveranciers. We konden een  aantal onderdelen van deze systemen bedienen, maar niet alle functionaliteiten waren voor ons toegankelijk. Ook maakten we gebruik van de leveringsvergunning van deze partijen. Door de afhankelijkheid van deze leveranciers  konden we niet altijd aan onze eigen kwaliteitseisen voldoen, en zijn we een paar keer in een vervelende positie terechtgekomen.
 
Dat moet anders!
Voor  een energieadministratie zijn ingewikkelde, zeer kostbare softwaresystemen nodig. Daarnaast is het verkrijgen van een leveringsvergunning een complex traject.  Beide zijn essentieel om de zelfstandigheid en kwaliteit  van TexelEnergie te waarborgen.
Wij merkten dat ook andere vergelijkbare bedrijven  tegen hetzelfde  vraagstuk aanliepen. Het idee is ontstaan om met enkele partijen gezamenlijk een eigen dienstenbedrijf op te zetten dat beschikt over softwaresystemen en een leveringsvergunning. Dit idee is de afgelopen jaren uitgewerkt,  samen met Windunie en Urgenda.
Dit resulteerde in de oprichting van een nieuwe coöperatie:  de Duurzame Energie Unie (kortweg DE Unie). Dit dienstenbedrijf is eigendom van de aangesloten leden, waaronder TexelEnergie. DE Unie zal vanaf Texel diensten gaan verlenen aan andere lokale energiebedrijven.
Onder andere  Vlieland, Amsterdam en Haarlemmermeer hebben al  aangegeven gebruik te willen maken van de diensten van DE Unie.
 
Het aankopen en inrichten van de benodigde softwaresystemen is een zeer intensief traject geweest. De inrichting is bijna afgerond.  Deze administratie is speciaal ingericht voor een coöperatie; naast energie kunnen we ook de ledenadministratie in dit systeem onderbrengen. Het ledenaantal is inmiddels dusdanig groot geworden dat het wenselijk is om alles in één systeem onder te brengen. Tot nu toe werken we met gescheiden systemen voor leden en energie,  dit levert dubbel werk op.
 
De leveringsvergunning is aangevraagd bij de ACM (voorheen NMa), en  inmiddels verkregen. Ook dit was een intensief traject;  er zijn vele centimeters papier met de ACM uitgewisseld. Het verkrijgen van een vergunning kan soms enkele jaren in beslag nemen. TexelEnergie heeft het vergunningstraject  in 2 maanden afgerond!
 
Wat merkt u ervan?
Het meest zichtbare voor de leden en/of klanten zal een digitaal energiedossier zijn.
In dit dossier kun u op elk gewenst moment  uw energiezaken inzien.
Een en ander  bevindt zich in de afrondende fase.  Zodra het gereed is zullen we u hierover informeren.
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Brendan de Graaf
Directeur TexelEnergie 

Pagina delen:


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.