Texel, slim zelfvoorzienend met KIEK!


Hoe werkt de KIEK! display? 
Voor het project wordt een slim energiesysteem ontwikkeld. Hiermee kunnen we  u  helpen minder energie te gaan gebruiken. En u adviseren hoe u energie kunt gebruiken op het moment dat duurzaam lokaal opgewekte energie beschikbaar is op Texel. Een belangrijk hulpmiddel binnen dit systeem is de display voor in huis; de KIEK! Hiermee krijgt u, op een leuke manier, inzicht in uw energieverbruik (en opwek, als u die heeft). U kunt direct energie besparen met dit slimme systeem.

 

Afstemming vraag en aanbod
KIEK! maakt gebruik van technologie die vraag en aanbod op elkaar afstemt. Daarmee biedt het systeem op termijn inzicht in de momenten waarop op Texel veel duurzame energie geproduceerd wordt. Het systeem kan dan bijvoorbeeld adviseren de wasmachine aan te zetten als er veel zonnestroom of windenergie is. Dat is voordeliger dan op momenten dat er veel vraag naar stroom, maar weinig aanbod is.

 

Met dit inzicht heeft u de mogelijkheid om uw energiegebruik te verschuiven naar momenten dat veel energie beschikbaar en dus goedkoper is. Dit betekent dat we zowel samen en als deelnemer individueel voordeel kunnen behalen. Samen slim, dus!

  
  
 

Hier kunt u de folder over het project bekijken.

Dit filmpje laat u zien hoe het slimme meetsysteem KIEK! werkt 
 

 


Deel dit op:

Op dit moment staan er op deze site zaken die verouderd zijn of niet meer van toepassing. Onze excuses hiervoor! Wij werken hard aan een gloednieuwe site.